2019-06-21 12:09:25• hírek • Nagy Tímea

Véget ért az országos képességfelmérő a nyolcadikosok számára

Június harmadik hetében zajlott az országos képességfelmérő vizsga a nyolcadikosok számára.

Az oktatási minisztérium szerint Románia-szerte összesen 154 956, Szatmár megyében pedig 2641 végzős ült asztalhoz kedden reggel, s látott hozzá a román nyelvi képességfelmérő vizsgához. Az első napon a tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a megyében kialakított 20 vizsgaközpont egyikéből sem jelentettek szabálysértéseket vagy egyéb jellegű problémákat. A második, csütörtöki megmérettetés a matematikai képességet vette górcső alá. A Szatmár megyei 2641 beiratkozottból 2242 diák jelent meg a kijelölt helyen és időben. Június 20-án sem történt atrocitás a számonkérésen.

 

Az országos szintű felmérés június 21-én az anyanyelvi vizsgával folytatódott. A magyar nyelvi írásbelire 708-an iratkoztak be Szatmár megyében. Ebből csak 561-en jelentek meg. A német nyelvi felmérőre a 62 regisztráltból 60-an vetették alá magukat az irodalmi és nyelvtani tételeknek. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szerint ezen a napon sem történt rendetlenkedés. 

 

Az első eredmények kifüggesztésére június 25-én kerül sor, a végleges eredmények azonban csak 29-én érkeznek meg, a benyújtott óvások elbírálás után.

 

A képességfelmérőn szerzett jegyek átlaga 80 százalékos arányban számít bele a felvételi jegyébe, a fennmaradó 20 százalékot az 5-8. osztály tanulmányi átlaga adja – közölte korábban az Agerpres hírügynökség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: